Woonplaats

Gelezen door: Iedereen Leest (79 boeken)

Annelies Verbeke ontdekte haar Woonplaats Gent op een nieuwe manier op het moment dat ze een verwarde man in haar portiek aantrof en hem aanbood bij haar op de bank te overnachten… 'Hoewel zij haar pogingen om het Gents na te bootsen bij momenten verdienstelijk zou noemen, zou de auteur zich er nooit aan wagen in de nabijheid van echte Gentenaars.'
> beluister het boek hier 
download de ePub-versie

Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren neemt je mee op reis. Samen met internationale partners nodigden ze auteurs uit om te resideren in interessante maar niet voor de hand liggende steden. Hun ervaringen verwerken ze in een citybook: een kortverhaal, een essay of een reeks gedichten. Alle citybooks zijn gratis te lezen en te beluisteren in verschillende talen.
Meer informatie: www.citybooks.eu.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "De auteur gaat nooit naar contacten met buurtbewoners op zoek, ze overkomen haar. Zo lag er op een nacht een dronken man voor haar deur, die zijn sleutel was kwijtgeraakt. In het appartementenblok waar ze op zijn aanwijzingen aanbelde, maakte niemand voor hem open. "

Annelies Verbeke, auteur, krijgt op een dag een e-mail van De Buren in haar inbox. Ze vragen haar om een nieuwe citybooks te maken, iets wat Verbeke meer dan ziet zitten. Wanneer blijkt dat ze niet op vakantie mag, maar het over haar verblijfplaats, Gent, gaat, moet ze op zoek naar het fijnere werk.
Moet ze oude café's opzoeken of leverde haar reeds geleefde leven genoeg stof om over te schrijven?

In een afstandelijke, haast wetenschappelijke stem fileert Verbeke haar gevoelens, anekdotes over de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Ze doet dat goed. Hoewel het een experiment lijkt, wellicht ook is, vind ik het resultaat meer dan aangenaam.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Gent