Dromen van Yerevan: een reportage

Gelezen door: Iedereen Leest (79 boeken)

Arpi Voskanyan beschrijft in Dromen van Yerevan: een reportage verschillende personages in de Armeense hoofdstad. De stadsgids Gor, die eigenlijk Alain wil heten. De ex-prostituee Gohar, die haar autistische dochter voor zich laat werken. En de Amerikaanse miljardair Markar, die de berg Ararat wil zien voor hij sterft. ‘De werkelijkheid wint het in Yerevan van de literatuur met tien tegen nul.’
> beluister het boek hier 

Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren neemt je mee op reis. Samen met internationale partners nodigden ze auteurs uit om te resideren in interessante maar niet voor de hand liggende steden. Hun ervaringen verwerken ze in een citybook: een kortverhaal, een essay of een reeks gedichten. Alle citybooks zijn gratis te lezen en te beluisteren in verschillende talen.
Meer informatie: www.citybooks.eu.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Mijn geval toont aan hoe de Armeniërs echt tegenover literatuur en schrijvers staan. De overgrote meerderheid van de Armeense schrijvers heeft te kampen gehad met geldgebrek, ze hebben allemaal in armoede geleefd, in meerdere of mindere mate. Maar op onze bankbiljetten staan schrijvers afgebeeld."

Leven in Yerevan is niet simpel. Het begrenst je, maar in je dromen kunt je eruit weg. Dan kun je naar Miami, kunstenaar worden of een christelijke redder zijn.

In korte levensverhalen krijg je een blik op Armenië zoals Voskanyan dat ziet. Anders dan in een citybook, krijg je hier een blik op een verre wereld door de levens van mensen die er wonen en niet door de blik van de bezoeker. 
Een goed citybook.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Yerevan