Natte dozen

Gelezen door: Paul Degrande (48 boeken)

Citaat: "Ge moogt eigenlijk nooit blijven steken in dadeloosheid, want dan treedt er moedeloosheid op. Dan wordt ge kwaad op uzelve, ipv op de mensen die het verdienen. Dan geraakt ge zélf in de knoei, hier vanboven, in plaats van dat het geweten van een ander aan het knagen gaat."

Achter de zware schuttingstaal van het hoofdpersonage schuilt er een intriest verhaal van seksueel misbruik. Dit van het geschonden leven in de kiem van zijn bestaan. Het is niet mooi om lezen doch bij momenten hilarisch verhaald. Niet voor doetjes, en daar zit de schrijver volgens mij helemaal juist inzake stijl. Na zoveel onheil kan je niet anders dan fout zijn!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (570 boeken)

Hoofdpersonage en verteller Oscar Van Beuseghem confronteert ons met zijn wereldvisie, die na zijn verschrikkelijke jeugd gronoig verbouwd is. Vrouwen, negers, obese mensen, ouderen, niets of niemand ontsnapt aan zijn wraakzucht. Alleen Fanta, een pleegkindje uit Soedan kan hem enigszins vertederen. In een onnavolgbare stijl geselt Peeters de lezer met een onrustwekkend taalgebruik, waardoor je schaterlachend in een wrange wereld terechtkomt, die je achteraf tot nadenken aanspoort. Grandioze stijl met een trefzekere plot, groteske maar ook aparte kijk op de samenleving. Zelden zoveel gelachen, maar achteraf bijna beschaamd gedacht, of ik wel alles begrepen had ? Met dat gevoel zal dit boek de lezer willen opzadelen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Claude Bonvin (767 boeken)

Als kind werd hij misbruikt door zijn moeder en een hele reeks buurvrouwen en niet te vergeten door zijn nonkel en tante. Hij is uit op wraak op wie hem pijn deed. Intussen raakt hij in een bizarre strijd met zijn kameraad in de psychiatrische instelling. Maar er is ook hoop op echte liefde door een meisje waar hij pleegouder van is. Dat meisje woont in Zuid-Soedan. Het lezen waard? Voor mij persoonlijk niet wel voor iemand die graag Brusselmans leest en graag met mensen lacht.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: België