XXe ciel.com - Mémoires 99

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Ik ben mijn verstand kwijt, Gaby. Het duurde meer dan dertig seconden voor ik je herkende. En het lukte dan nog enkel omdat het ruim twintig jaar geleden is. Als ik je gisteren pas ontmoet had, zou ik je nooit herkend hebben. Besef je wat het betekent voor een psycho-analyst het geheugen te verliezen? Kun je je de eeuwigheid zonder herinnering inbeelden?"

Het tweede luik in een serie van vier focust zich op de vriendschap tussen Gabriël, Nathan, Raphaël, ... kortom de Aartsengelen. Ze worden verbonden door Eva Stern, de psychoanalyticus. Deze ligt met kanker in het ziekenhuis en lijkt niet lang meer te leven. Frank, haar broer, zit doorweven in de geschiedenis. Al blijft de vraag of hij daadwerkelijk WOI ontvlucht is en opgegaan is in een andere identiteit of het enkel een hersenschim van Eva is. De Bolsjewieken, Lenin, het communisme lijken nauw verbonden te zijn met Frank..

Ook hier is herhaling, interpretatie en vervorming troef. Dit deel is leesbaarder doordat er minder associaties zijn, maar het gevoel van esoterisme is nooit veraf. De tekeningen blijven prachtig, waardoor je deze strip toch voornamelijk leest voor sfeer en beeld.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Brussel