Kroniek van een aangekondigde dood

Gelezen door: Ilse Anné (30 boeken)

Citaat: "‘Doet U maar geen moeite, Luisa Santiago’, schreeuwde hij haar toe in het voorbijgaan. ‘Ze hebben hem al gedood.’"

Marquez reist terug naar zijn dorp van vroeger. Naar Santiago Nasar, een vrolijke, mooie jongeman die onder de ogen van het hele dorp door messteken om het leven werd gebracht. In zijn kenmerkende, meeslepende stijl vertelt Marquez op intrigerende wijze het verschrikkelijke en onwaarschijnlijke spel van toeval en intrige dat Santiago Nasar het leven kostte.

Dit dunne boekje doet je watertanden naar meer Marquez.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Thomas Vandelanotte op 8 januari 2007:
Dit was mijn eerste Marquez, daarna zijn er vele gevolgd. Het is echt hoogst interessant hoe het verhaal vanuit verschillende perspectieven verteld wordt, hoe er geanticipeerd wordt, hoe het verhaal herverteld wordt en de schuldvraag eigenlijk subtiel wordt verlegd. De vraag is niet of die broers schuldig zijn, maar of hun slachtoffer schuldig is aan het al dan niet aanranden van die vrouw. Verder is er ook nog een verrassend einde. Kortom, wat wil je nog meer?
jonas van de walle op 10 januari 2006:
Ik vond het boek zeer aangrijpend, vooral de prachtig beschreven passages van zijn sentimentele dood grepen me naar de keel. Ik werd in een ruk verslonden door de sensationele woordenschat van het boek. Ik heb het meermaals herlezen en het greep me meermaals aan.