Reis naar het verleden

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Elke met werk opgebrande dag legde een paar vlokjes as op de herinnering, nog steeds gloeide ze erdoorheen als rode gloed onder het rooster, maar ten slotte werd de grijze laag dikker en dikker."

Ludwig is een serieuze jonge man van arme komaf. Door zijn werkethiek valt hij al snel op en mag hij in dienst werken voor een grote chemiereus. De baas van deze onderneming heeft een slechte gezondheid en vraagt hem om bij hem in huis te wonen. Dit bespaart op verplaatsing en telefoon. In dat rijkeluishuis leert hij de vrouw des huizes ook kennen en wordt al snel verliefd. Wanneer Ludwig naar Mexico gestuurd wordt, krijgt hij snel spijt van zijn beslissing om z'n geliefde te verlaten. Negen jaar later is er een oorlog geweest en trad Ludwig in het huwelijk met een andere vrouw waarbij hij kinderen kreeg. Toch bleef die oude liefde knagen. Wanneer hij haar terug opzoekt, blijkt er iets en niets veranderd te zijn. Kan de passie weer aangewakkerd worden?

Zweig is een meesterverteller. Alles zit juist. Wanneer Ludwig met zijn geliefde een hotel opzoekt om een hete nacht te beleven, loopt alles zo traag, zo fout... Je kan over ervaringen lezen of je kan ze beleven. In dit boek beleef je ze meer dan je wellicht wilt, want schrijnend is het wel. Heerlijk. Voor de liefhebbers is de Duitse versie achteraan bijgevoegd.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Heidelberg, Duitsland