Verloren vrouw

Gelezen door: Ann Hendrickx (120 boeken)

Citaat: "'Mijn vrouw Amy Dunne wordt nu bijna een week vermist. Ik kan niet zeggen hoezeer ik en de familie in angst leven, en hoe diep het gat is dat Amy sinds haar verdwijning heeft achtergelaten. Amy is de liefde van mijn leven, het hart van haar familie. Voor degenen die haar nog niet kennen: ze is grappig, charmant en aardig. Ze is wijs en warm. Ze is in elk opzicht mijn maatje en mijn partner.' Ik keek op naar de menigte. Alsof het magie was zag ik Andie. Op haar gezicht tekende zich weerzin af. Ik keek snel weer naar mijn aantekeningen. 'Amy is de vrouw met wie ik oud wil worden, en ik weet zeker dat dat ook zal gebeuren.' "

Thriller van het jaar, zo wordt dit boek aanbevolen, en dit is echt zo! Het boek is een ijzingwekkende psychologische thriller met zo'n huiveringwekkend einde!
Nick en Amy zijn vijf jaar getrouwd. Amy wordt op hun vijfde trouwdag vermist. Het lijkt of Amy uit haar woonkamer op gewelddadige wijze is ontvoerd. Alle aanwijzingen in deze zaak leiden naar één persoon, de echtgenoot Nick. De media, de politie, de buren, iedereen is ervan overtuigd dat Nick zijn vrouw om het leven heeft gebracht. Naarmate het politieonderzoek vordert, komen er een aantal bewijsstukken naar voor, die Nick in een slecht daglicht plaatsen. Maar heeft Nick zijn vrouw wel vermoord? Aan de hand van het verhaal van Nick en dat van Amy kom je als lezer stilaan te weten wat er echt gebeurd is met Amy. Ik wil zeker nog niet alles verklappen, want als lezer word je echt getrakteerd op een ijzersterk verhaal!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sofie (100 boeken)

Citaat: "Mijn vrouw was verdwenen met een baby in haar buik. De agente sloeg me gade, wachtte op mijn reactie, dus ik zei tegen mezelf: Blijf netjes, verknoei het niet, gedraag je zoals een man zich gedraagt als hij dergelijk nieuws hoort."

Geweldig boek! 'Verloren vrouw' leest als een trein, heeft ontzettend veel plotwendingen en is zeer spannend. We volgen in het eerste deel Nick Dunne dag op dag wanneer zijn vrouw wordt vermist en daartussen krijgen we dagboekfragmenten van Amy, Nick's echtgenote. Nick blijft erbij dat hij onschuldig is maar door zijn gedachten mee te volgen en de dagboekfragmenten twijfel je aan zijn geloofwaardigheid. In het tweede deel slaat het verhaal helemaal om waardoor je alles uit het eerste deel met ander ogen gaat bekijken.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Nick en Amy zijn vijf jaar getrouwd als Amy plotseling verdwijnt. Door wat Nick voelt en hoe hij het huwelijk beleefde in de dagen voor en na haar verdwijning en de dagboekfragmenten van Amy krijgen we een inzicht in hun huwelijk. Waren ze wel zo gelukkig als ze laten uitschijnen? De politie verdenkt al snel Nick, er zijn bezwarende feiten tegen hem gevonden waar hij geen verklaring voor heeft. Wat is er gebeurd met Amy, deze vraag houdt iedereen bezig. In het tweede deel vallen de puzzelstukjes in elkaar en daarmee verdwijnt de spanning ook wel.

Het verhaal leest vlot, en zit ingenieus in elkaar, alleen het einde was voor mij een anti-climax. De schrijfster is erin geslaagd om twijfel te zaaien. Je bent overtuigd dat Nick onschuldig is maar door de dagboekfragmenten krijg je een heel ander beeld van hem, en slaat de twijfel toe. En in het tweede deel worden de rollen omgekeerd. Wie of wat wil je geloven? Ik zou zeggen: daarvoor moet je dit boek lezen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Missouri