Onzichtbaar

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "Dokter Koos komt binnen en kust zijn vrouw op haar voorhoofd. 'Ik weet wat je denkt, broer', zegt hij tegen me. 'Je zit je af te vragen hoe een kerel als ik aan zo'n sexy beest als vrouw komt.' 'Nee, dok...' 'Noemt hij jou ook "dok"?' vraagt hij zijn vrouw. 'De hele tijd.' 'Dat spuit ik er wel uit.' 'Dank je, liefste.' 'We hebben namen. Zij heet Eleanor en ik heet Koos. Zeg me eens na...' 'Hoe komt zo'n lelijke kerel als jij aan zo'n vrouw, Koos?' "

Wanneer Emma Le Roux op het TV-journaal toevallig haar broer meent te zien, wordt haar leven helemaal overhoop gegooid. Men heeft haar altijd verteld dat haar broer Jacobus twintig jaar geleden gestorven is, maar na het zien van de beelden is ze ervan overtuigd dat haar broer nog in leven is. Jacobus wordt in de nieuwsuitzending aangeduid als verdachte van de moord op een medicijnman en een aantal stropers. Emma probeert zo snel mogelijk informatie te vergaren over haar broer, maar wordt een aantal dagen later het slachtoffer van een overval. Ze kan op het nippertje ontsnappen en roept de hulp in van een bodyguard. Lemmer zal deze taak op zich nemen. Hij gaat samen met Emma op zoek naar de waarheid omtrent Jacobus. Het wordt al snel duidelijk dat een aantal machtige personen niet opgezet zijn met dit onderzoek, want er worden een aantal aanslagen op het duo gepleegd. Emma komt in een coma terecht en haar kansen op herstel zijn zeer miniem.

In deze prachige thriller verzeil je van de ene actie in de andere. Bovendien wordt er ook heel wat aandacht besteed aan enkele bijzondere aspecten van de Zuid-Afrikaanse samenleving, zoals de corruptie en de stroperij. Sommige mensen gaan hiervoor letterlijk en figuurlijk over een hoop lijken, zowel van mensen als van dieren!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: