Waar ook ter wereld

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Een heel vervelende veiligheidsbeambte begon daar tegen mij te schreeuwen dat ik mijn zakken moest leegmaken. Misschien had het er ook mee te maken dat ik heel moe was en net uit Irak kwam, het was mijn eerste reis naar Irak, maar zonder erover na te denken pakte ik het kleingeld dat nog in mijn zakken zat en gooide dat naar haar toe. Ik voegde daar in het Engels aan toe: "Koop daar maar make-up van." Dat had ik niet moeten doen. Het was dom. Onnodig beledigend. Hufterig."

De Avonden is een monument op de Nederlandse radio. Elke maandag (vroeger woensdag) spreekt Wim Noordhoek met Arnon Grunberg, waar die op dat moment ook zit. Deze gesprekken gaan over iets wat Wim las, iets wat Arnon meemaakte of het algemene leven. Vaak monden ze uit in pseudo-filosofische stukjes. Zo vragen ze zich bv. af of een moeder beschouwd kan worden als een stalkster. Echt geniaal zijn deze stukjes niet. Grunberg geeft het al aan in zijn voorwoord: het lijkt eerder op een casual gesprekje dat eigenlijk niet publiek gemaakt moet worden. Dat wij toch kunnen meeluisteren is een aardigheidje. Het is leuk om beide persoonlijkheden beter te leren kennen, maar nieuwe inzichten biedt het niet echt. Het is eerder een hebbedingetje voor de Grunbergfans.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Deze CD is bij het gelijknamige boek toegevoegd, maar bevat totaal andere stukjes. Je hoort Grunberg en Noordhoek waar je ze eerder enkel kon lezen. De uitbundige lach van Arnon of de begrijpende hms van Noordhoek.. ze komen allemaal je living in. Pakkend is het wanneer Grunberg vertelt over zijn aanvaring met een jaloerse man die hem de kop wil inslaan met een baseballknuppel. Elke emotie komt wel aan bod, zoals de onvermijdelijke schaamte.. Krijg je niet genoeg van De Avonden, zet 'm dan op in je auto terwijl je in de file huiswaarts staat. Deze twee houden je gaarne gezelschap.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: