Hoogteverschillen

Gelezen door: ann.cannoot (1 boeken)


 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: AS-V (17 boeken)

Citaat: "Je voegt twee dingen samen die nog nooit eerder zijn samengevoegd. En de wereld is veranderd."

Mijn verwachtingen waren hoog gespannen na de vele positieve kritieken en recensies. Toch heeft het me 50 bladzijden doorbijten gekost, om uiteindelijk het meer en meer eens te worden met deze kritieken: het is inderdaad een parel van een boek. Diepzinnig.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Je hebt ballonvaarders die een kurken vest dragen voor het geval ze in zee terecht komen. Maar dat is in mijn ogen onsportief. Ik vind dat een man zijn kansen moet waarnemen."

Hoogteverschillen is een dunne roman over luchtballonnen, over twee zaken die bij elkaar komen en de wereld veranderen, over liefde en verlies.
In amper 128 pagina's weet Barnes de wereld van het zoveelste eeuwse Frankrijk op te roepen, een wereld waar geëxperimenteerd wordt met luchtvaart. We zien Nadar vliegen, foto's nemen en verliefd worden. Het is de perfecte opzet voor waar Barnes het écht over wil hebben: de dood van zijn geliefde vrouw en de rouw die daarmee gepaard gaat.

Barnes is een rasschrijver, die vervalt niet in trivialiteiten, zelfs niet als hij het heeft over zijn allerkleinste emoties na het verlies van zijn echtgenote. Hij zet je aan het denken, trekt het open, en gooit er de vliegende wolken van de luchtvaart (luchtballonnen) in.
Ik stond er aanvankelijk wat weigerachtig tegenover, maar het is een goed boek.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Frankrijk