Als kok in Frankrijk

Gelezen door: Alex leest (172 boeken)

Bart Van Loo zoomt in op de Franse literatuur en haar culinaire schatkamers. Als kok in Frankrijk legt meer nadruk op de teksten zelf. Geniet bijvoorbeeld mee met Casanova wanneer hij met honderd oesters en enkele flessen champagne twee schoonheden imponeert. Toch blijven de recepten en keukentips niet onbesproken. Of wat gedacht van de ‘Reuzeneieren à la Gargantua? Vul een kleine varkensblaas met een paar dozijn eierdooiers, kook de handel en haal er de reuzendooier uit. Doe die samen met de overgebleven eiwitten in een grote varkensblaas en kook opnieuw om een echt gekookt reuzenei te bekomen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Claude Bonvin (720 boeken)

Dat Bart Van Loo geboekstaafd is als de grootste francofiel van de lage landen weten we al. En nu met dat boek om je vingers van af te likken is hij er weer in geslaagd om me te boeien. Dus lezen maar! Liefst voor het eten! En niet denken aan je lijn.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Frankrijk