In bed met boedha

Gelezen door: André Oyen (3524 boeken)

Citaat: "Denken is flirten met de waanzin. Daar zink je in weg. Ik moet weer als vroeger worden: spontaan en onbezonnen. "

Het hoofdpersonage in deze roman is Fanny een schattige, allesbehalve volmaakte vrouw en Fanny is verliefd. Meer nog Fanny is door de pijltjes van Cupido doorzeefd en het onderwerp van de vlinders in de buik heet Noah, een cameraman die ze via een vriendin heeft leren kennen. Voor Noah in haar leven kwam dacht Fanny dat Nicolas dé ideale man was, maar dat bleek toch niet helemaal zo. Fanny durft nog al eens héél verstrooid te zijn en daardoor loopt er al eens iets in het honderd en bestaat het dat ze Noah zelfs Nicolas durft te noemen. Iets wat haar absoluut niet in dank wordt afgenomen.

Fanny reist met Nicolas naar Frankrijk om er huwelijk van haar vader bij te wonen en ze waant zich in de zevende hemel of zelfs nog iets hoger. Haar verstrooidheid heeft ze echter niet thuis gelaten want onderweg is ze er in geslaagd een koffer, haar handtas en zelfs de auto van Noah kwijt te raken! Op de plaats van bestemming aangekomen, blijkt dat het huwelijk tussen haar vader en zijn vriendin niet door gaat en Fanny had nog wel zo een mooie en aparte jurk voor de bruid gemaakt. Maar zoals gewoonlijk probeert Fanny er het beste van te maken, maar toch krijgt ze een eerste ruzie met haar ideale minnaar. Noah vertrekt, zonder afscheid te nemen van Fanny, voor een maand als cameraman op boeddhistische tournee naar Ladakh in Noord-India.

Door een gelukkig toeval komt ze bij een thatergezelschap terecht die nog een persoon zoeken om een reis naar de de Himalaya maken om inspiratie voor een nieuw toneelstuk op te doen. En het klikt ontzettend goed met haar reisgenoten. In India ontmoet ze gids én meditatieleraar Nyingpo, en kan haar zoektocht naar Noah beginnen. Dit is voor Fanny de start van een heel bijzondere reis vol met meditaties, dromen, verlangen en gelukkig mag de lezer haar mee vergezellen, en zich laten bedwelmen door de magische kracht van het Himalaya gebergte.

De auteur schrijft heel beeldend en dat maakt dat je het hele verhaal in geur en kleur kan volgen. Dit is een ongelooflijk sfeervol boek, heel vlot en stijlvol geschreven, met veel humor en personages uit het leven gegrepen. Dat Antwerps koppel Fons en Mariette bijvoorbeeld, subliem gewoon, die laten je amper het boek neerleggen. De auteur is een gewezen trainer coach in humor en bewustzijnsontwikkeling en zet via haar romans dit werk duidelijk verder. Met In bed met Boedha heeft ze een ijzersterk feelgoodverhaal geschreven dat staat als een huis en dat ook nog flink wat nuttige informatie meegeeft.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Rina De Herdt (27 boeken)

Citaat: "Dat alle zoekers gelukkige vinders mogen worden."

Helemaal de stijl van Monica. Humoristisch en herkenbaar. Een verhaal over een zoektocht, over liefde en over ontdekking van de wereld en van het eigen zelf.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: India