Wat het was

Gelezen door: Noël Gybels (551 boeken)

Citaat: "In zijn cel liet Bowman zijn broek zakken, hurkte op de betonnen vloer neer en scheet die met veel lawaai helemaal onder. Wat hij daarna deed veroorzaakte een hoop commotie en maakte dat iedereen in actie kwam en dat zijn celgenoten de verste hoeken van de cel opzochten. Sommigen riepen tegen de cipier dat hij hen eruit moest halen en een doorgewinterde crimineel kotste zijn avondeten eruit. Bowman had namelijk een handvol poep gepakt en in zijn mond gestopt.
Bowman was niet gek. Hij dacht logisch na. Het was makkelijker om uit het St.-Elizabeth-ziekenhuis te ontsnappen dan uit het politiebureau."

Voor de liefhebbers van de stevige politiethriller: rauw, hard, zonder medelijden. Een privédetective en een ex-collega (politie) raken samen betrokken bij een moordonderzoek in Washington (1972). Knappe sfeerschepping met veel details over muziek, kleding enz. Scherpe actie, vlijmende dialogen vol onderkoelde humor, escalerend geweld ... een heel andere kijk op de stad met het Wite Huis, typisch voor de thrillers van Pelecanos.
De meeslepende plot en de scherp getekende personages zorgen voor onafgebroken actie en je vlamt als lezer mee door het verhaal.


 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: