Kleine stemmen

Gelezen door: André Oyen (3509 boeken)

Citaat: ""Sneeuw is regen / die het koud heeft,/ druppels/ met een jasje aan./ uit Kleine stemmen ""

In een ver verleden heb ik heel wat jeugdboekendagen en jeugdboekenweken mee helpen organiseren. Eén van de jeugdauteurs die we altijd trachtten te strikken voor een lezing was Gil vander Heyden. Ze werd niet alleen geadoreerd door het jonge volkje maar ook de mensen van de organisatie genoten mee van haar voordrachten. Want Gil heeft stijl en klasse en haar steeds stralende glimlach deed de zon schijnen. Die uitstraling die Gil heeft kan je ook terug vinden in haar werk. Niet alleen in haar proza (Een stem van papier) maar ook en vooral in haar mooie en bijzondere poëzie.

Gil Vander Heyden kan zéér goed observeren en vertaalt dat in heel mooie beeldtaal. Moest ik kunnen schilderen dan zou ik haar gedichten op canvas willen vastleggen! Ze schrijft werkelijk gedichten die heel toegankelijk zijn maar tegelijkertijd een mysterieuze belofte inhouden. Een geraffineerd spel met taal dat dichtbij kinderen blijft, maar ook volwassenen in vervoering brengt.
Kleine stemmen is reeds haar zevende bundel en bevat gedichten over de natuur, emoties en omgaan met elkaar. In elk gedicht brengt de auteur de dagelijkse dingen met een close up van magie op papier. Zinnen als Hoe bak je een liefdesgedicht en vader slaat het donker om als een jas weet zij heel juist in context te brengen. Ilustrator, schrijver en dichter André Sollie brengt op onnavolgbare wijze de maan boven en onder het water in beeld en zorgt zo voor het ideale grafisch werk.
Kleine stemmen staat vol pareltjes die kinderen werkelijk spelenderwijs hun kijk op en gebruik van taal leert verruimen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: