Een mooie dag om te sterven

Gelezen door: sirog (320 boeken)

In 1984 stopte John Costello's leven. Maar zijn hart bleef kloppen... Hij en zijn vriendin Nadia waren het slachtoffer van 'de Hamer van God' een van de beruchtste Amerikaanse seriemoordenaars aller tijden. Nadia was op slag dood maar wonderbaarlijk genoeg overleefde Costello de brute aanval. Door de gebeurtenis is hij ernstig geestelijk beschadigd en wordt zijn leven beheerst door angsten en neuroses. Ondanks zijn verschrikkelijke trauma is er niemand die méér weet over seriemoordenaars dan hij.
Twintig jaar later overspoelt een nieuwe golf van moorden New York, schijnbaar willekeurig, tot Costello een complex patroon meent te zien dat de delicten onderling verbindt. Maar deze duistere kennis brengt zijn leven opnieuw in gevaar.

Door zijn vorige boek "een stil geloof in engelen" waren de verwachtingen hooggespannen. Het boek komt aarzelend op gang, maar eens dat het onderzoek wordt geopend naar de seriemoordenaar komt er ook vaart in het verhaal. De "Imitator" maakt New York onveilig met zijn imitaties van moorden door seriemoordenaars. Het is een klopjacht tegen de tijd. Maar rechercheur Irving krijgt hulp van Costello. Maar door zijn enorme kennis van seriemoordenaars, wordt er twijfel gezaaid. Is Costello een slachtoffer of een moordenaar? Het verhaal is goed opgebouwd, en door de opgebouwde spanning blijft het boeien tot de laatste pagina. Het is een goede thriller maar kan voor mij "een stil in geloof in engelen" toch niet evenaren.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: