Donkere kamer

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "Vicki Gibson lag op haar rug, met één been gebogen, zodat de rechtervoet onder haar andere knie rustte. Ze was haar rode pumps verloren, die allebei in het gras lagen; ze droeg nog wel een rode rok, een zwarte blouse en een wollige bruine jas die in het schemerlicht wel verroest leek. Beide armen lagen langs haar lichaam. Ze had lang haar, zwierige donkere lokken die in het gras lagen, alsof ze in een laagje water lag.
Van een gezicht was geen sprake meer."

In de buurt van haar woning wordt Vicki Gibson op een brutale manier doodgeslagen. Niet veel later wordt een tweede slachtoffer gevonden. Het betreft een zwerver wiens aangezicht volledig is weggeslagen, net zoals dat van Vicki Gibson.
Andrew Hicks onderzoekt samen met zijn partner Laura Fellowes de moordzaken. Wanneer niet veel later nog eens drie slachtoffers worden gevonden, lijkt het erop dat er een seriemoordenaar of een massamoordenaar actief is. Bovendien speelt de moordenaar een luguber spelletje met Hicks door hem in een brief uit te dagen. Hij zal volgens hem de moordenaar nooit te pakken krijgen!
Andrew worstelt met een aantal duistere zaken uit zijn verleden. Bovendien is zijn relatie met zijn zwangere vriendin enorm verzuurd omdat Andrew bang is om vader te worden. Dat heeft dan weer te maken met zijn verleden en wanneer hij de moord op een zekere Levchenko moet oplossen, komt dat verleden akelig dichtbij!

Steve Mosby heeft eens te meer en spannend verhaal geschreven. Het grijpt je vanaf de eerste bladzijde naar de keel! Het gevoel dat er op de volgende bladzijde iets ergs te gebeuren staat, maakt het zeer moeilijk om dit boek weg te leggen. Dit is dan ook een absolute aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Ann Hendrickx (120 boeken)

Citaat: "Geachte rechercheur, Ik weet nog niet wie u bent. En op het moment van dit schrijven weet ook u nog niet wie ik ben. U hebt geen idee van mijn bestaan, geen flauw vermoeden van mijn op handen zijnde daden. Ik weet eerlijk gezegd ook niet precies wanneer het begint. En daarom zal ik slagen. Daarom zullen jullie me nooit te pakken krijgen."

Een vrouw wordt op gruwelijke wijze dood teruggevonden. Andrew Hicks is rechercheur en heeft deze zaak toegewezen gekregen om de dader op te sporen. Wanneer er nog slachtoffers vallen en er geen enkel verband of motief kan gevonden worden voor de moorden, staat Andrew voor een onverklaarbare zaak. De moordenaar schrijft een brief naar Andrew met een melding dat de moorden niet willekeurig zijn gebeurd. Andrew zelf wordt geconfronteerd met zijn eigen duistere verleden en wordt steeds wanhopiger om de dader te vinden. Mosby kan de lezer al van pagina één grijpen en hem niet meer loslaten!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: