De Booschapper

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Traditie kan een smerig woord zijn, en al helemaal rond Kerst. Families van over de hele wereld komen bij elkaar en genieten een paar minuten van elkaars gezelschap. Een uur lang tolereren ze elkaar. Daarna krijgen ze het nog net voor elkaar om hun fatsoen te bewaren."

Ed Kennedy is een 19-jarige taxichaffeur die verliefd is op Audrey en verder niet veel meemaakt. Tot hij op een dag slachtoffer wordt van een bankoverval en die per toeval verijdelt. Hij wordt een held. 
Niet veel later ontvangt hij zijn eerste speelkaart met daarop een mysterieuze boodschap: drie adressen en een uur.
Vervolgens belandt hij in een aanhoudend avontuur waarbij hij de grote helper blijkt. Wanneer hij vervolgens wel erg dicht op z'n eigen huid komt, wordt het benauwd.

Het is een zeer filmisch concept. Aangezien er al een aantal toneelstukken uit ontsproten zijn, zal de versie voor het grote doek ook niet lang op zich laten wachten. Het boek leest ook als een trein en je duikt mee waar Ed ook gaat. 

Desalniettemin kwamen de dialogen erg onrealistisch over voor mij (hoewel verscheidene bronnen net het tegenovergestelde beweren) en was het geheel wat teveel gebaseerd op toeval en de christelijke waarden. Hoe verder ik in het boek geraakte, hoe meer ik me begon te ergeren. Het hele internet lijkt echter positief te zijn, dus zal ik het wel bij't verkeerde eind hebben.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: JannekeV (1 boeken)

Citaat: "Ik zie de koppen al voor mij. Iets als TAXICHAUFFEUR IS EEN HELD zou leuk zijn, maar waarschijnlijkzal het meer iets worden in de trant van LOKALE NIETSNUT MAAKT ZICH NUTTIG."

Ik vond het een heel mooi boek, dat je aan het denken zet. In het boek staan veel mooie en grappige passages en er wordt nooit iets te veel of te weinig gezegd. Je wordt echt in het verhaal ingezogen en het is moeilijk om het boek weg te leggen. De personages zijn goed en duidelijk uitgewerkt. Het taalgebruik is niet al te moeilijk en het is voor iedereen leesbaar.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: