Magasin General: De Vrouwen

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Martin en Lisbeth probeerden er midden in de nacht vandoor te gaan, maar de vaders grepen ze bij hun lurven voor ze het dorp konden verlaten. Martin kreeg van zijn vader een sakkers pak slaag en hij gaf toe. Met de dood in zijn ziel, maar.. hij gaf toe."

Marie is zwanger! Terwijl ze met dit geheim rondloopt, raken de dames op leeftijd gefrustreerd over de pastoor. Die krijgt op zijn beurt een identiteitscrisis en trekt het bos in. De winter is in het land, iedereen verveelt zich en dat leidt tot misverstanden. De jongelui missen het feest, de actie, terwijl de oudjes zich afvragen of het wel goed is, al die verandering. Kortom, er is niets veranderd in Notre-Dame-Des-Lacs en tegelijk zoveel!

De sfeer blijft erin. Deze samenwerking tussen Loisel en Tripp mag van mij nog lang blijven duren. Je stapt als het ware 100 jaar terug in de tijd. Dit speelt zich af in Québec, maar voor het zelfde geld ging het om Steenokkerzeel of een ander godvergeten dorp. Magasin General lezen, is als het voorgelezen krijgen van een spookje terwijl je 5 jaar bent. Er is niets heerlijker.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Notre-Dame-des-Lacs, Canada