Soda 2: Brieven voor Satan

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Thomas was dolblij dat hij zich eindelijk in alle rust aan zijn meesterwerk kon wijden en hij keurde mijn teksten zonder meer goed. Hij ging zelfs zo ver bij mij een sprankje authentiek talent te vermoeden...
Mijn schrijfmachine leek inmiddels wel bezield te zijn en zich op de een of andere manier te ontwikkelen tot een objectieve medeplichtige van mijn denkbeeldige moordpartijen."

Brieven voor Satan is de meest besproken Soda. Ten eerste omdat hij twee covers heeft, een mét en een zònder bloed op het papier in de typemachine. Ten tweede omdat het verhaal doet denken aan een oude crime noir. Het laatste belangrijke punt is dat tekenaar Warnant met deel 2 zijn laatste volledige Soda tekende. In deel 3 deed hij nog mee aan de eerste x-aantal pagina's en gaf er daarna de brui aan. David Solomon zou nooit meer dezelfde zijn. Van alle albums blijft Brieven voor Satan mij het beste bij.

Solomon vertelt over zijn beginjaren in The Big Apple. Hij zat aan lager wal, kon amper zijn huur betalen en was nog geen agent. Wanneer hij van z'n laatste huurgeld bestolen wordt, lijkt z'n wereld in te storten. Z'n onvergeeflijke en neuzende huurbazin eist het geld nu. Als bij wonder krijgt hij van z'n schrijver-buurman een opdracht: hij moet z'n ghostwriter worden voor een aantal moordverhalen. Soda neemt het aan en tikt z'n eerste roman op de gekregen typemachine. Hij weet echter niet dat die machine een luguber kantje heeft: wat erop geschreven wordt, gebeurt écht. Al snel valt de eerste dode..

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Manhattan, USA