P.S.: Ik hou van je

Gelezen door: Lydia (266 boeken)

Dit noem ik een echt meidenboek. Onderhoudend, romantisch, grappig, vlot, ontspannend, ontroerend, ... Geen hoog niveau maar prettig om te lezen.
Je mag je wel niet ergeren aan een aantal tikfouten.

 | Reacties (5)Delen |
5 reacties:
Emma op 11 maart 2009:
Ik ben nog maar 15 maar ik vond dit boek gewoonweg schitterend! Ik heb er van begin tot einde van genoten!
Mieke th op 20 augustus 2008:
Een boek dat je ondanks het moeilijke thema kan doen lachen. Ik heb er tot de laatste pagina van genoten!
Harry_Potter op 5 februari 2008:
Ik heb zowel het boek gelezen als de film gezien, en voor deze ene keer is de film beter. Prima acteerwerk, en bepaalde scènes en personages zijn briljant herschreven. Een aanrader!
Cindy De Kuyper op 29 oktober 2007:
Fantastisch romantisch boek van de dochter van de Ierse premier. Een jong koppel besluit om een lijst op te stellen voor elkaar. Dingen die de ene zeker moet doen als de andere sterft. Holly hecht er geen belang meer aan tot haar man sterft en zij van hem een brief ontvangt met daarin... "de lijst". Ze krijgt 10 enveloppes. Voor elke maand één. Zo kan zij haar rouwproces beginnen.
Ine Dumon op 29 januari 2007:
Cecelia Ahern is er in geslaagd om gedurende 315 pagina’s de lezer mee te slepen in een emotioneel, maar toch ook romantisch verhaal. PS: Ik hou van je is een erg emotioneel boek waarbij je soms de tranen in je ogen krijgt.

Het boek vertelt het verhaal van een jonge vrouw, Holly die na de dood van haar man haar leven probeert te hervatten. Toen Gerry, haar overleden man nog leefde spraken ze altijd van een lijst, die zou Gerry opstellen als hulp voor Holly als hij ooit zou sterven. Het was oorspronkelijk als grap bedoelt, maar als Holly na Gerry’s overlijden een envelop krijgt met erop geschreven ‘De lijst’, blijkt dat Gerry op zijn sterfbed ‘De lijst’ heeft opgesteld. Elke maand mag Holly een envelopje openmaken, zo komen alle mooie herinneringen terug, en zo leert ze, stap voor stap terug zelfstandig te leven.

Persoonlijk vind ik dit echt een prachtig boek, er zit zoveel emotie in het verhaal, dat je bijna zou denken dat Cecelia Ahern het allemaal zelf heeft meegemaakt. De gedachten van Holly worden zeer uitvoerig beschreven, en dat is het mooie aan het verhaal. Het leuke is ook dat er verscheidene keren in het verhaal een flashback plaatsvindt naar de tijd toen Gerry nog leefde, zo leer je de man waarover het hele verhaal draait ook beter kennen.

Het enige minpuntje misschien is dat er enkele foutjes zitten in het verhaal. Sommige namen worden af en toe omgewisseld waardoor er misschien een kleine verwarring kan ontstaan.