Een Nieuw Begin 3: Openbaring

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "De Tauraan leek het begrip "proces" trouwens niet te bevatten. Wat betekenen "misdaad" en "straf", of, wat dat betreft "moraal" of "ethiek", in een samenleving zonder individuen?"

De oude mensen zijn onderweg naar de toekomst. 40 000 jaar willen ze reizen, maar er loopt halfweg iets mis. Hun antimaterie, de aandrijving, verdwijnt zonder reden. Willen ze overleven, dan moeten ze terugkeren. Ze besluiten echter verder te gaan, en enkele mensen op te eten uit noodzaak. Wanneer ze weer aankomen, blijkt hun planeet onbevolkt te zijn. Via het globale systeem, de boom, komen ze te weten dat alle informatie stopte op één welbepaalde dag: de dag dat hun brandstof verdween. En dan duikt Mahatma Ghandi op met enkele antwoorden…
 
Het laatste deel van de cyclus had voor mijn part niet gemaakt moeten worden. Het mysterie van de antimaterie, de oplossingen, het reizen, al die dingen wil ik aannemen, maar dan duiken de ‘omni’s’ op. Voor mij gaat het hier de mist in. 9000 jaar oude wezens die al het onverklaarbare verklaren, de fysica die wankel komt te staan.. Nee, dit stelde mij teleur. Al bij al is het een prachtige reeks, met een teleurstellend einde. Beter hadden ze het mysterie gelaten, want wat zijn we met de “waarheid”?

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Cape Florida