Een Nieuw Begin 2: Exodus

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "—En wat moet dat betekenen?
Iets in de aard van "Als je niets bezit, kan je niets verliezen". Maar je zou het ook kunnen vertalen als "Wie niemand liefheeft, heeft niets te verliezen". Ze gebruiken de begrippen 'liefhebben' en 'bezitten' door elkaar."

Marygay en William zijn weer bij elkaar dankzij een speling van het lot. Ze zijn niet meer jong en hebben zelf al een koppel kinderen. Met 30,000 zijn ze, de oude mensen. Ze leven in een commune tussen de MENS en Tauranen. Als een soort kermisattractie —maar vooral voor het genetische materiaal— worden ze bewaard. Wanneer er van hogerhand de opdracht komt om enkele oude mensen te laten omvormen tot Mens (idd. het moet vetgedrukt worden uitgesproken), komen de oudjes in opstand. Ze besluiten 40 000 jaar te reizen, in de hoop in een vredelievendere wereld terecht te komen. Aanvankelijk mag het, maar dan geeft Aarde haar njet…
 
Daar waar het in deel 1 vooral om de pragmatische sci-fi ging, focust men hier meer op het maatschappelijke, het menselijke. De onderlinge relaties worden in de verf gezet en komen op een hoogtepunt wanneer de kinderen van William en Gay niet mee willen. De tekeningen doen erg Amerikaans aan, maar dat past bij het geheel, de megalomanie. 

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: