Fraternity 1/2

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Het gemeenschapsexperiment van New Fraternity is mislukt. Laten we de feiten onder ogen zien en proberen de kolonie te reorganiseren volgens de traditionele maatstaven. [...] Waartoe dienen al die filosofen als er per slot van rekening niemand overblijft om het werk te doen? "

1863, enkele ambitieuze Amerikanen stichten een nieuwe nederzetting, New Fraternity, om te streven naar het maatschappelijke ideaal: gelijkheid. Buiten hun dorpsgrenzen woedt er echter de burgeroorlog tussen de Union en Confederate States. Gaandeweg wordt de druk op de ketel te hoog en moet het dorpshoofd partij kiezen, dit tot ongenoegen van de bevolking. Tegelijk vecht New Fraternity zijn eigen strijd uit. Nieuwelingen en een wild kind verhitten de gemoederen en in het woud dwaalt ogenschijnlijk een monster rond…
 
De sfeer die het boek uitademt is fenomenaal. Munuera overstijgt zichzelf als het ware. Het beste vallen de tekeningen te vergelijken met een oude Disney, zonder de (te) kinderlijke franjes. Het scenario is geïnspireerd op de oude mythe van de minotaurus en het labyrint, maar dan in de setting van de Amerikaanse Burgeroorlog. Deel 1 is de aanloop van het tweeluik, maar de spanning is zeker te voelen. Ik kijk al uit naar deel 2. Er staat nog zoveel te gebeuren!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: New Fraternity