Magasin General: Charleston

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Maar... Ernest... hoe is ie? Is hij aardig voor je?
—Ja, nou en of, ze zijn allerliefst voor me! En bovendien zijn ze erg grappig!
? Maar... eh... Marie, ik vroeg je naar Ernest en je hebt het over hen allebei...
—Weet je, Mathurin keek me aan met zo'n blik vol onuitgesproken verlangen... En ik... Ik wilde hem niet ontzeggen wat ik aan z'n broer gaf."

In Charleston doet de gelijknamige muziek zijn intrede. Het wat ingeslapen Canadese dorp begint stilaan wél erg op te leven, dit tot spijt van de oudere dames. Met hoerige jurken, schoenen en dansstijl weet de jeugd er zich weer een plekje te geven. Marie is definitief over de dood van haar man en laat weer heteromannen toe in haar kamer. Voorts moet er op zoek gegaan worden naar een nieuwe burgemeester om weer wat orde op zaken te stellen, zo menen de oudjes, maar wie wil dit huzarenwerk op zich nemen?

Bij Magasin General is het vaak aangewezen om de voorgaande strip(s) te herlezen. Dat deed ik niet, dus duurde het weer even eer ik er weer volop in zat. Wellicht voelde ik me zoals Marie die weer thuiskomt na een tripje Montreal. Het blijft een strip die enorm teert op zijn sfeer en gelukzaligheid en dat doet het prima. Je zou bijna gaan wensen dat onze maatschappij weer wat versimpelt tot dit niveau. Nog twee delen en het zit erop. Met weemoed kijk ik nu al terug op een geslaagde reeks.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Québec