Never let me go

Gelezen door: didgeridoo (22 boeken)

Citaat: "My name is Kathy H. I'm thirty-one years old, and I've been a carer now for over eleven years. That sounds long enough, I know, but actually they want me to go on for another eight months, until the end of this year. That'll make it almost exactly twelve years. Now I know my being a carer so long isn't necessarily because they think I'm fantastic at what I do. There are some really good carers who've been told to stop after just two or three years. And I can think of one carer at least who went on for all of fourteen years despite being a complete waste of space. So I'm not trying to boast.
"

Wat ik van dit boek kan zeggen is dat het hoofdzakelijk gaat over het leven van 2 meisjes en 1 jongen -protagonisten- die opgroeien in een kostschool, en hoe ze hun tijd na hun humaniora besteden. Verder ingaan op het verhaal zou al meteen afbreuk doen aan de intentie van de auteur, dus ik hou het opzettelijk zo vaag.

Het verhaal ontplooit zich in de beginfase vol vragen : als lezer heb je niet onmiddellijk door waarover het in essentie eigenlijk gaat. Afhankelijk van de taal waarin je het leest -in het Engels of in het Nederlands- komt er pas duidelijkheid rond pagina 90 - 97. Dus voor de kandidaat lezers slechts 1 boodschap: volhouden !

De schrijfstijl is heel vlot, wat het makkelijker maakt om het ganse verhaal, de sfeer en personages in je op te nemen. Kazuo Ishiguro tracht op een heel subtiele manier de essentie van wat het is om mens te zijn in vraag te stellen. En slaagt daar perfect in.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Petra Van Loocke (32 boeken)

Dit boek vertelt het verhaal van 3 studenten die school lopen op het Engelse platteland. Je krijgt al snel het gevoel dat dit geen gewone school is. De studenten van de school Hailsham zijn zich echter van geen kwaad bewust... Kathy, Tommy en Ruth, 3 goede vrienden, verlaten samen het internaat om naar "de cottages" te gaan. Daar komen ze meer te weten over het doel van hun leven...

Never let me go werd in 2010 verfilmd. Na het zien van de film ben ik het boek beginnen lezen. Ik wou dat ik het eerst het boek al had gelezen omdat de schrijver je veel langer in spanning houdt over wat er nu precies aan de hand is met de school. Je krijgt pas laat antwoord op vele vragen die het boek oproept!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: