De burcht

Gelezen door: Lydia (226 boeken)

Citaat: "En verdomd als het niet waar was: daar lag een van zijn geluksschoenen midden op de kale grond alsof hij op hem lag te wachten ! Te makkelijk! Danny raapte de schoen op, stak zijn neus erin en snoof de zoete leerlucht op. Toen hij de schoenen al die jaren geleden had gekocht, zette hij ze vlak bij zijn bed, zodat het leer ervan het laatste was wat hij rook voordat hij in slaap viel en het eerste wat hij rook als hij wakker werd.
"

Speciaal, boeiend, verrassend, origineel, ... Zegt dat voldoende?
Een verhaal in een verhaal in een verhaal. Je moet er wel je aandacht bijhouden als de verhaallijn verandert! En af en toe terug bladeren naar voor als je wat lang doet over het boek. Aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Marc Dilliën (135 boeken)

Citaat: "Ze stond aan de andere kant van het dak naar hem te kijken.Haar stem was dezelfde raspende mannenstem maar toen Danny zich omdraaide om haar aan te kijken was ze dertig jaar jonger geworden, misschien wel meer, haar tieten stevig in haar jurk, die bleke armen weer zichtbaar."

Een boek waarbij de lezer voortdurend op het verkeede been wordt gezet,waarin de sheiding tussen werkelijkheid en verbeelding flinterdun is en waarbij het voor mij onmogelijk was dit boek niet in één ruk uit te lezen.Fascinerend is ook hoe de auteur de verschillende verhaallijnen naadloos in elkaar doet overlopen. Men kan wat schamper opmerken dat Egan wat grossiert in verschillende winkels: een snuifje bovennatuurlijk, een weinig romantiek, wat geweld, maar vooral geloofwaardige personages, raak getypeerd, waarmee de lezer niet anders kan dan meevoelen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Praag