Dertien rennende hertjes

Gelezen door: André Oyen (3467 boeken)

Citaat: "De hertjes stonden weer op. Ze renden naar de muur. Daar hing een poster van de zee. En blauwe, blauwe zee. En daar sprongen ze in. Zonder plons. Zonder gespat. Weg waren ze weer, een wonder dat opeens niet meer bestond."

Dertien rennende hertjes is een eerste samenwerking van de auteur Edward van de Vendel en illustrator Mattias De Leeuw.
Op een dag ziet Maantje dertien rennende hertjes. Ze springen uit de lichtblauwe vaas voor haar op tafel. Het is het mooiste dat ze ooit heeft gezien. De hertjes noemen haar 'Hertogin'. Plots zijn de hertjes opnieuw verdwenen in een blauwe poster van een zee. Maantje wil alles aan mama vertellen. Maar haar broer Raf houdt haar tegen. Raf is bijna altijd boos. 'Hij heeft een kort lontje,' zegt papa. Raf zag ook ooit een dier, vertelt hij. Het is twee keer langsgekomen. Maar toen Raf het aan papa verteld had, heeft hij zijn dier nooit meer gezien...

Auteur en illustrator zetten met heel veel vakkennis een prachtig fantasierijk verhaal neer over de speciale band tussen een broer en zus die ze dankzij hun verbeeldingskracht een mooie en nieuwe dimensie kunnen geven. Raf denkt dat hij iets verloren heeft en daar is zijn frustratie voor een groot stuk aan te wijten. Maar dank zij de steun van Maantje en zijn ouders weet hij zichzelf en de nieuwe gezinssituatie die op komst is, een plaatste te geven in zijn leefwereld. Auteur en illustrator hebben dank zij een perfectie combinatie van woord én beeld de ideale formule gevonden voor een wondere 'droomwereld'. 

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: