Stupid white men

Gelezen door: Mathias Verlee (1 boeken)

Citaat: "Sommigen zeggen dat de zaak in duigen begon te vallen op de avond van 7 november 2000 toen Jeb Bush zijn broer George jr. als kerscadeautje alvast de staat Florida gaf."

Stupid white men vertelt u hoe een conservatieve toplaag van de VS de bevolking misleidt. Het openbaart o.a.: hoe President Bush de presidentsverkiezingen van 2000 stal met de hulp van zijn broer, zijn neef en de machtige rijke vrienden van zijn vader; hoe de rijken rijk blijven terwijl anderen moeten (over)leven met een economische angst; etc.

Moore’s boek was in 2002 het meest gelezen non-fiction boek in de VS, ondanks pogingen van de oorspronkelijke uitgeverij om het boek niet te publiceren. Het boek is dan ook een grandioze mix van humor en kritiek. Moore overspoelt je met wetenswaardigheden. Om er eentje te noemen: een jongen werd geschorst omdat hij een Pepsi T-shirt droeg voor de schoolfoto op een door Coca-Cola gesponsorde schooldag.

Maar ook satirische stukjes: “Waarom Bill Clinton (Democraat) één van de beste Republikeinse presidenten was'. Moore houdt ook van lijstjes waarin hij de lezer (pseudo) waardevolle tips aan de hand doet, zoals hoe je minder benzine kunt gebruiken.

Conclusie: Een humoristisch, vlot geschreven boek, maar zonder zelfgenoegzaam te willen zijn, over zaken in de VS waar we niet verwonderd van opkijken.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: