Real Murders. An Aurora Teagarden Mystery

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Eigenlijk dateert de tekst al uit 1990, maar hij werd voor het eerst in GB gepubliceerd in 2010. Heel toevallig op uitgekomen in de Fnac. De schrijfster is ook de lieveling van de liefhebbers van vampierenverhalen, maar tot die groep behoor ik absoluut niét. Vandaar dat ik eerst wat aarzelde, maar nadat ik de korte inhoud had gelezen, was ik toch verkocht. Het lijkt een beetje op de stijl van Agatha Christie, Patricia Wentworth, Dorothy Sayers, e.d. maar dan in een wat moderner jasje.

Leden van een clubje dat over waar gebeurde en onopgeloste moorden leest en daarover dan telkens een lezing houdt voor de andere leden, worden met een échte moord geconfronteerd. Een van hun leden wordt vermoord gevonden. Uiteraard zijn de leden van het clubje zelf ook verdacht. Aurora, ook Roe genoemd, ziet meteen dat de 'enscenering' verwijst naar een echte misdaad, namelijk diegenen waarover zij die avond een lezing zou houden.

Het is allemaal licht en luchtig gehouden, maar het leest erg vlot en het is gewoon fijn als tussendoortje. Ik heb nog een paar van die boekjes gekocht. Aanrader voor wie nog niet zo bedreven is in lezen in het Engels. Dit is een prima boekje om daarmee te beginnen. De taal is eenvoudig, maar correct en zuiver, dus geen hopen afkortingen die geen gebenedijd mens op het eerste gezicht snapt, geen schuttingtaal, gewoon goed Engels. Aanrader dus.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: