Cassatie

Gelezen door: Noël Gybels (582 boeken)

Citaat: "Toen Larry Starczek hoorde van de moord op Gus Leonidis, lag hij in bed met een aanklager die Muriel Wynn heette en hem net had verteld dat het serieus was geworden met een andere man.
"Dan Quayle," antwoordde ze toen hij bars had gevraagd wie dan wel. "Hij is verliefd op mijn spelling." Kribbig zocht Larry met zijn ene voet op de vloer van de hotelkamer naar zijn onderbroek. Toen een teen zijn pieper raakte, was die aan het trillen."

Legal thriller rondom een ter dood veroordeelde, die op zijn terechtstelling wacht. Een medegedetineerde, die terminaal ziek is, pleit de man echter vrij.
Een juridisch steekspel ontwikkelt zich en dat wordt erg boeiend weergegeven. De scherp getekende personages, de spanning tussen de wet en het dagelijkse leven, de wijze waarop recht en macht iemands leven kunnen aantasten, alles draagt bij tot het ontwikkelen van een erg spannend verhaal. Dat de aanklager en de onderzoekende politieman + de verdediger en de veroordelende rechter verhoudingen hebben maakt de intrige alleen maar interessanter en soms ook komischer.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: