De jacht op het verloren schaap

Gelezen door: Marc Dilliën (135 boeken)

Citaat: ""Wachten, wat anders?" zei ik.
"Een week geleden was de Rat hier nog, en hij heeft zijn spullen achtergelaten. Ik weet zeker dat hij terugkomt."
"Ja, maar als we voor die tijd  ingesneeuwd raken, zitten we hier de rest van de winter, en dan loopt die ene maand die je hebt af.""

Een boek dat mij niet over de ganse lijn heeft kunnen boeien. Vooral de wat bruuske wendingen van het verhaal komen weinig geloofwaardig over. Stel je voor, twee mensen zoeken dagen vergeefs naar een plaats die ze kennen van een foto, tot plots de hoteluitbater hen helpt door ze in kontakt te brengen met zijn vader, een eminent deskundige wat betreft "schapen".
Het wat warrige verhaal over het schaap dat "in mensen komt" om hen "te manipuleren", lijkt mij al wel eens gebruikt. Daar is niets mis mee, zolang de auteur maar origineel en vernieuwend gebruik maakt van dit gegeven. En dat doet Murakami net iets te weinig.
Al bij al een boek dat het lezen meer dan waard is, maar bij een auteur met de allure van Murakami mocht het allemaal wat meer zijn.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Ik hoorde het van een vriend die bij toeval het nieuws van haar dood in de krant had gelezen. Het was maar één alinea in de ochtendeditie, die hij me langzaam over de telefoon voorlas - een doodgewoon berichtje, van eht soort dat ze beginnelingen net van de universiteit laten schrijven om ze de journalistiek wat bij te brengen."

Een jongeman komt terecht in een onwaarschijnlijke belevenis, een zoektocht naar een schaap. Het is een fantastisch boek, een échte Murakami! Heerlijk om te lezen, heerlijk om bij weg te dromen, bijzonder en buitengewoon, onwerkelijk en toch aannemelijk, wazig en toch direct... Een must voor wie de latere boeken van Murakami heeft gelezen. En voor wie nog geen Murakami las: na dit boek lees je gegarandeerd ook alle andere!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Japan