Beste vriend

Gelezen door: Miriam Lambaere (37 boeken)

Citaat: "Ik droeg een pak van A.MQueen , grijs. Het hemd was van Lanvin,zwart.
We stonden op straat en dronken champagne..."

Het boek gaat over de zucht naar gekend zijn, gezien zijn, erbij horen en de keerzijde ervan.
Heel typerend geschreven in een bondige amusante schrijfstijl. Leuk om te lezen maar niet voor dikwijls. Voor mij mag de taal iets meer om het lijf hebben.
Wel van genoten.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Beauvds (1 boeken)

Na Robert Vuijsje's debuut Alleen maar nette mensen gelezen te hebben, keek ik vol verwachting uit naar Beste Vriend. Het boek gaat over ene Samuel Green die een BN'er is - waarom werd niet beschreven in het boek. Hij heeft alleen maar oog voor zijn twitteraccount en vrouwen van andere BN'ers. 
Het is een boek voor op vakantie, naar mijn mening. Ik weet niet hoe het komt, maar Vuijsje's korte zinnen techniek kwam niet helemaal tot zijn recht tijdens het lezen. Ik vond het in ieder geval minder geslaagd dan Alleen maar nette mensen, erg spijtig. 

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Peter Geiregat (479 boeken)

Citaat: "Ze was de moeder van mijn kind. Ik hield van haar als van een zus. Alleen had ik geen zus."

De hoofdpersoon Sam Green is een bekende Nederlander. Hij droomt ervan om een eigen tijdschrift op de markt te kunnen brengen: de SAM. De relatie met zijn vrouw glijdt bergaf en de zorg voor hun zoon rust voornamelijk op de schouders van zijn vrouw. Als Sam een onenightstand heeft en dit op de cover van een tijdschrift uitgesmeerd wordt, neemt zijn vrouw hun zoontje mee naar Suriname. Als ze terugkeert om de scheiding op orde te brengen, vlucht Sam met zijn zoon naar Brazilië. De keuze tussen zijn zoon en zijn roem dringt zich op.

Dit boek kan me maar matig boeien. Zeker de passages over Sams roem zijn bladvulling. Zonder veel verhaal springt de schrijver van de hak op de tak. De dialogen zijn nietszeggend (misschien typisch voor het milieu waarin Sam zich bevindt). Pas als de relatie met zijn zoontje Samuel op het spel staat, krijgt het boek een beetje ziel.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Claude Bonvin (778 boeken)

Samuel Green wil maar één ding in zijn leven en dat is gezien worden. In een wereld die geobsedeerd is door roem! Hij vult zijn dagen met het tellen van zijn volgers op Twitter en doet mee aan alle soorten spelletjes en debatten op tv. Voor zijn vrouw en zoontje heeft hij geen tijd. Tot Sam gedwongen wordt een keuze te maken.

Tijdens de eerste twintig bladzijden van het boekje is er niet veel te beleven en op het einde is er plots een rare wending die je niet verwacht. Los van dit, vind ik dit niet echt een aanrader.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: