Adelaars en engelen

Gelezen door: Anneleen Hermans (1 boeken)

Dit boek was één van mijn zotte koopjes: een winkel binnenlopen, boeken voelen, de flap schuin lezen en om één of andere absurde reden MOET ik het boek kopen. Juli Zeh is hard, ze kruipt op geniale wijze in de huid van een mannelijk hoofdpersonage en plaatst de lezer in een Europa dat hij nog niet kent: het Europa dat je tussen de lijnen van de meest onheilspellende krantenartikels door moet lezen. Maar weinig auteurs slagen erin lichamelijkheid met politiek te combineren.

Een "hebbeboek" dus.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Thalia Gijsbrechts op 8 mei 2010:
Naar mijn mening één van de intelligentste en meest begaafde schrijvers op dit moment. Lijkt wel alsof ze terwijl ze schrijft één lange trip aan't beleven is. Weergaloze inzichten en indrukken, op zo'n manier verwoord, dat je er nog lang na het boek uit is, over zit te broeden. Het verhaal op zich vond ik iets minder. Dan zou ik bijvoorbeeld 'Speeldrift' van dezelfde auteur aanraden. Even verhelderend en ingenieus, en bovendien onwijs spannend! Een paar citaten: De zin van het leven is wat overblijft als je al het zinloze weglaat

Alleen de tragen van begrip vinden dat traagheid bij begrip behoort - °Nietsche

Geen gebeurtenis is zo erg als de vrees die die vooraf doet voelen
Evelien op 20 februari 2006:
In het Duits zal het boek wel beter tot zijn recht komen maar toch is het in het Nederlands ook een aanrader. Het boek is niet chronologisch en door de flashbacks van Max' verleden krijg je beetje bij beetje inzicht in het heden. Ik voel het meeste voor deze flashbacks, met een busje naar Turijn, een roadtrip die nooit ziekelijker is geweest. Hoewel absurd, totaal herkenbaar. En op een rare manier wil ik iemand's Jessie zijn.