De misdaadschrijver

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "Chic schraapte zijn keel, maar Bishop draaide zich niet om. Hij bukte zich, pakte een roller uit een bak paarse verf en streek die over zich heen, vanaf zijn schenen tot aan zijn hals. Met een zwaar gebrul stormde hij naar voren en wierp zich tegen het doek, waarop een grote paarse vlek achterbleef. Hij deed een paar passen terug, veegde zich af met een natte handdoek en hees zich in een sweatpants van velours.
'Interessante techniek,' zei Chic. 'Het lijkt me...'
'Waardeloos?' vroeg Bishop met een diepe, zware stem. 'Natuurlijk! Maar bij de galerie betalen ze er drieduizend dollar voor. Als jij dat kon krijgen voor een rorschach van je ballen, zou jij het dan niet doen?'"

In Los Angeles wordt de schrijver Drew Danner bewusteloos aangetroffen naast het levenloze lichaam van Genevieve, zijn ex-verloofde. Drew had een mes in zijn hand en bloed onder zijn nagels. Het probleem is dat Drew zich totaal niets herinnert van de feiten. In het ziekenhuis heeft men een hersentumor verwijderd nadat hij een epileptische aanval heeft gehad. Net op dat moment bevond hij zich bij Genevieve. Uiteraard wordt hij beschuldigd van moord. Zijn advocaat speelt het juridische spel zeer handig en slaagt erin om zijn cliënt vrij te krijgen wegens ontoerekeningsvatbaarheid.
Drew blijft worstelen met zijn black-out tijdens de feiten en men raadt hem aan om de gebeurtenissen op te schrijven. Hij speelt nu zelf een hoofdrol in zijn eigen thriller!
Niet veel later wordt er opnieuw een jonge vrouw vermoord. En natuurlijk is Drew verdachte nummer één! Hij gaat zelf op zoek uit en ontmoet de veertienjarige Junior Delgado, een boefje dat van graffitispuiten houdt. Deze jongen was op de plaats waar het lichaam van het jongste slachtoffer werd gevonden. Samen proberen ze achter de waarheid te komen.
Originele thriller die soms een beetje vaart mist. De interactie tussen Drew en Junior wordt schitterend beschreven. De schrijver heeft ook gevoel voor humor en dat komt dit verhaal ten goede.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: