De Tweede Wereldoorlog

Gelezen door: Noël Gybels (550 boeken)

Citaat: "Geen enkele andere periode in de geschiedenis is zo'n rijke bron voor de bestudering van dilemma's, persoonlijke en massale tragedies, het corrumperende van machtspolitiek, ideologische hypocrisie, de zelfzucht van commandanten, verraad, perversiteit, zelfopoffering, onvoorstelbaar sadisme en onverwachte compassie. "

Hoewel ik al zeer veel gelezen heb over deze periode, ontdekte ik in dit standaardwerk weer erg veel belangrijke gegevens.
Meeslepende stijl, boeiende beschrijvingen. Alvast het grondigste, compleetste werk, dat ik over deze gruwelijke periode gelezen heb. Ook al is het een overzicht van verschrikkelijke gebeurtenissen, toch blijf je geboeid verder lezen, want de verhalende kracht brengt alle aspecten van de oorlog perfect samen. Bovendien neemt Beevor alle betrokken figuren ook kritisch door, geen enkele deelnemer wordt gespaard en zo ontstaat een duidelijke kijk op dat rampzalige deel van de wereldgeschiedenis. 
Eigenlijk ontdek je waartoe een mens zoal in staat is (ten goede en ten kwade), maar of er lessen uit het verleden worden getrokken, betwijfel ik sterk. Briljant boek!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: