Nacht in Parijs

Gelezen door: Fons Mari├źn (201 boeken)

Nacht in Parijs is een thriller van de Nederlandse auteur Michael Berg (die in Frankrijk woont). Hoofdpersoon is de Nederlands-Franse Chantal Zwart die in Parijs woont en freelance-journaliste is. Via een vriendin verneemt ze het overlijden van een bekend rechts politicus, die ogenschijnlijk aan een hartaanval stierf. Het huis waarin hij stierf brandt 's anderendaags af en er is geen lijk gevonden. Later wordt het lijk op een afvalcontainer op een plein gevonden, zwaar gehavend door messteken. Wanneer Chantals vriendin door een huurmoordenaar gedood wordt, beseft ze dat er meer aan de hand is. Ze raakt betrokken in  web van intriges, leugens en harde criminaliteit.

Nacht in Parijs is een spannende thriller, een echte "pageturner" dus. Berg slaagt erin de lezer in spanning te brengen, benieuwd naar hoe het ingewikkelde verhaal zal aflopen. Een verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een meedogenloos extreem-rechts politiek spel in Frankrijk.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Antonia NIMMEGEERS (1 boeken)

Literaire thriller, zeer vlot geschreven, spannend, nodigt uit om in een ruk het boek te lezen, heeft mij aangenaam verrast.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Parijs