Ik kan in het donker zien

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Weer zo'n schitterend boek van deze auteur!
Riktor, een eenzame man van veertig, werkt als verpleger in een verzorgingstehuis waar hij de mensen mishandelt. Als er dan uiteindelijk iemand overlijdt, staat de politie aan de deur en belandt Riktor in de gevangenis. Riktor heeft een zwerver vermoord maar de persoon in het bejaardentehuis heeft hij niet vermoord zegt hij. Eigenlijk doet het verblijf hem goed, hij maakt vrienden en begint een wat normaler leven te hebben, hoe gek dat ook klinkt. Maar dan komt hij vrij... en wil hij  zijn leven beteren. De moord op de zwerver is nog niet opgelost, maar een politieman heeft Riktor in de smiezen, en dan ontdekt de politie de drankfles van het slachtoffer. En dan gaat het serieus fout....

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Ze heeft niets aantrekkelijks en ze heeft niets onder controle.  Haar ogen rollen alle kanten op en verdwijnen naar achteren in haar hoofd, zodat je alleen het witte, geleiachtige vlies kunt zien.  Haar lichaam leidt zijn eigen leven.  De huid zit strak over de gewrichten gespannen, ze is mager als een lat en je kunt haar aderen duidelijk zien, waardoor ze groenachtig bleek lijkt."

Karin Fossum weet als geen ander de gevoelens, gedachten en ziel van een mens bloot te leggen. Het hoofdpersonage uit Ik kan in het donker zien moet hier ook aan geloven.  In een afwisseling van verhaal en monologen door de hoofdfiguur wordt een schitterende, hedendaagse vertelling ontsponnen over een verpleger in een verzorgingstehuis die zijn gevoelens niet weet te onderdrukken maar zijn handelingen voor zichzelf (en de lezer) probeert goed te praten.
Door het boek heen wordt de geest van de man zo volledig beschreven dat je als lezer begrijpt hoe hij zich voelt.
Prachtig gewoon!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: niki (4 boeken)

Citaat: ""Ik luister of er op de gang iemand aankomt.Als ik in een kwade bui ben, trek ik aan haar haar, vlak bij haar slaap waar dat het meeste pijn doet.Ze heeft nog maar weinig haar, er zitten verschillende kale plekken op haar hoofd en niemand weet dat ik daar de oorzaak van ben.""

Net deze weerom fantastische thriller van Fossum gelezen! Een erg meeslepend verhaal op een sobere doch zeer doortastende manier geschreven...

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Lokka