Pretty Little Liars: mooie meisjes hebben soms gruwelijke geheimen...

Gelezen door: evi stuyts (2 boeken)

Dit is het eerste boek van de Pretty Little Liars reeks. Hier bestaat ook een gelijknamige tv-serie van. Ik vind dit boek zo geweldig omdat het een heel spannend boek is. Het is ook allemaal heel echt of zo voelt het toch. De vier meiden hebben allemaal wel iets wat je in jezelf terug kan vinden. Het is ook een heel verslavend boek. De meisjes hebben heel wat meegemaakt en ik heb zo het idee dat er nog veel gaat gebeuren.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Hannah De Ridder op 4 oktober 2012:
Ik vind het boek Pretty Little Liars een heel goed en spannend boek omdat er altijd iets gebeurt. Altijd wil je verder lezen om te weten wat er gaat gebeuren. Wanneer Spencer, Emily, Hanna of Aria een bericht krijgt van A vind ik het zelf ook altijd eng, en begin ik zelf na te denken wie A zou kunnen zijn. Ik vind dat je je heel erg kunt inleven in het verhaal en dat is het leuke aan een boek lezen. In het boek speelt een Hanna, en ik heet zelf ook Hannah, dat is altijd leuk om je naam te lezen in een boek. Wat ik wel een minpunt vond is dat je op het einde van het boek nog steeds niet weet wie A is, dat is wel jammer want daar kijk je het hele verhaal naar uit.

Gelezen door: Birgit Reynaert (7 boeken)

Pretty Little Liars kende ik al van de serie en de serie wist me zeker te boeien, het maakt je nieuwsgierig naar wat er iedere keer gaat gebeuren en dat was bij het boek net ook zo, ik wou iedere keer weer verder lezen om te weten wat dat er vervolgens ging gebeuren. Het verhaal gaat over Aria, Spencer, Emily en Hanna, die vroeger goede vrienden waren met Alison, maar sinds Alison verdwenen is, zijn ze uit elkaar gegroeid. Maar dan beginnen ze opeens vreemde berichten te krijgen van een zekere A. Maar wie is A, is het Alison of iemand anders? En als het iemand anders is, wie is het dan? Ik vraag me dat nu al de hele tijd af, zowel naar aanleiding van het bekijken van de serie als naar aanleiding van het lezen van het boek. Het boek zet je aan tot nadenken over wie A kan zijn en maakt je ook nieuwsgierig om verder te lezen. Dus zeker een aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Kendall Donny (2 boeken)

Het vervolg op het boek Pretty Little Liars was een uitstekend succes. Zo was er aan het begin van het boek al meteen een samenvatting zodat je een flink overzicht had van alle gebeurtenissen in het vorige boek. Je kon daarna genieten van een sensationeel verhaal boordevol geheimen tussen tienermeisjes.
De afwisseling van personages is zeer origineel, er zijn vier hoofdpersonages wat het spannender maakt. Je leest hun gevoelens en gedachten één per één. Sommigen zouden denken dat dit een verwarrend effect geeft, maar dat is helemaal niet zo. Wanneer een nieuw hoofdstuk begint, schakelt de auteur meteen naar een nieuw personage. Er wordt duidelijk vermeld welke gedachtegang van welk personage is zodat er geen verwarring kan ontstaan.  
De berichten die de meisjes van ‘A’ krijgen, geven telkens een huivering. Deze dreigt hun geheim te onthullen. De meisjes doen er natuurlijk alles aan zodat dit gebeurt en voeren daarom opdrachten uit die ‘A’ hen verplicht te doen. Naarmate het verhaal vordert worden de gebeurtenissen nog spannender.
Zoals bij het eerste boek van PLL was het een open einde. De auteur zet je aan om het volgende boek te lezen om nog meer geheimen te ontdekken. Als je een zeer nieuwsgierig persoon bent dan is dit boek zeker een aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: