13 uur

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "'En trouwens, niet om het een of ander, maar met hoeveel blanke vrouwen heb jij geslapen?'
Hij keek opzij, naar het raam.
'Dacht ik het niet,' zegt ze.
'Waarom denk je dat?'
'Geen vrouw kan naar jou kijken zonder aan seks te denken,' zegt ze."

In Kaapstad wordt een Amerikaanse rugzaktoeriste teruggevonden met een overgesneden keel. Haar reisgezel, Rachel Anderson, is op de vlucht voor de moordenaars. Wanneer de lokale politici horen dat het om Amerikanen gaat, slaat de paniek hen om het hart omdat het imago van de stad en het land een enorme deuk dreigt te krijgen. Vandaar dat de druk op inspecteur Bennie Griessel enorm wordt opgevoerd. Hij moet de Amerikaanse absoluut levend terugvinden!

Bennie Griessel heeft het niet gemakkelijk. Hij voert een zware strijd tegen zijn alcoholverslaving; zijn vrouw heeft hem daarom verlaten en hij krijgt nog een tweede moordonderzoek op zijn bord. Een steenrijke muziekproducer wordt vermoord teruggevonden naast zijn stomdronken vrouw met het moordwapen nog binnen handbereik. En alsof dat nog niet volstaat, wordt hij ook nog eens verantwoordelijk gesteld voor de opleiding van een aantal jonge stagiairs!

Er volgt een koortsachtige klopjacht op de jonge Amerikaanse die zelf wordt achternagezeten door de moordenaars van haar reisgezel. Na een tijdje wordt duidelijk dat ze getuige was van bepaalde feiten die de daders in de doofpot willen stoppen.
Deon Meyer is erin geslaagd om een zenuwslopende, spannende en boeiende thriller te schrijven die de lezer in de ban houdt tot de allerlaatste bladzijde!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Aïcha g (1 boeken)

Alleen, bang en verdwaald. In deze toestand moet Rachel rennen en vluchten voor haar leven. De Amerikaanse rugzaktoeriste had zich verheugd op een toffe trip naar Afrika, maar dat liep anders uit eenmaal aangekomen. Wanneer de Amerikaanse rugzaktoeriste verdwijnt, raken de politici in paniek over het beschadigde imago van de stad. Inspecteur Bennie Griessel wordt op de zaak gezet. Hij heeft als taak de jonge vrouw terug te vinden. Bennie heeft het hard te verduren, zeker wanneer het lichaam van een jonge blondine gevonden wordt met een doorgesneden keel. Zouden deze twee zaken verband houden met elkaar? Vanaf bladzijde één was ik al verkocht aan het verhaal. De hoofdintrige van het boek is het vinden van het vermiste meisje. Maar daarnaast bevat het boek nog meer verhaallijnen. Allen zijn ze even sterk en is de spanning erin te snijden. Het is een boek dat je niet naast je kunt neerleggen. Je moet en zal het uitlezen. Deon heeft een spannend boek neergepend, zonder in te boeten aan humor en tragiek. In één woord ‘prachtig’. Ik kan met trots meedelen dat dit boek fantastisch is. Ik ben, zoals één uit velen, een tevreden lezer. Het is een echte aanrader.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: NadiaH (123 boeken)

Citaat: "Ze waren gelukkig, Anna en hij. Destijds. Voordat hij begon te drinken. Ze hadden de kleine wereld van hun gezin, eerst alleen zij tweeën, toen kwamen Carla en Fritz. ... Ook al waren ze arm, ook al waren alle meubels, de auto en het huis op de pof gekocht. En toen werd hij bevorderd naar Moord en Roof en glipte de toekomst door zijn vingers, uit zijn vaste greep, beetje bij beetje, dag voor dag. Zo langzaam dat je het niet merkte, zo subtiel dat je dertien jaar later opstaat uit de verdoving van een dronkenschap en beseft dat het weg is."

Als je houdt van thrillers, dan is dit een absolute aanrader. Boeiende verhaallijnen. Moeilijk opzij te leggen... Toch één opmerking : een plattegrond was handig geweest om alle verplaatsingen beter te kunnen volgen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (790 boeken)

Goed. een typisch Deon Meyer. Bennie Griessel zijn drank probleem. Twee moorden. Een op een rugzaktoerist uit Amerika wat niet gemakkelijk is daar men van hoger hand druk zet op Bennie. Spannend tot het einde. Leest vlot .

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (582 boeken)

Bijzonder spannende politiethriller, waarin twee moordonderzoeken via een geraffineerde plot verweven worden. De muziekindustrie en mensenhandel met als doel orgaantransplantatie vormen de bittere achtergrond. Terechte prijzenwinnaar. Een scherpe combinatie van actie, psychologische duiding van de personages, maatschappijkritiek en rauwe humor. Ik grijp al naar een volgend boek van deze scherpzinnige auteur !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Lydia (266 boeken)

Heel spannend. Interessant is dat je ook wat te weten komt over de verhoudingen tussen blank en zwart in Zuid-Afrika. Het is het eerste boek dat ik lees van deze auteur. Er zullen er zeker nog volgen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Kaapstad