Onder de Banyanboom

Gelezen door: Wendy Benoy (194 boeken)

Citaat: "
Er zit regen in hun stem en zon in hun armen als ze ons een laatste keer omhelzen. Droefheid is de schaduw van de vriendschap als wegen moeten scheiden, en de ene is niet kleiner of groter dan de andere.
"

Shanti wordt als pasgeboren meisje toevertrouwd aan de zorg van twee priesters. Met de oudste komt ze zeer goed overeen, maar de andere lijkt haar liever kwijt te zijn dan rijk. Je volgt haar op haar zoektocht naar haar eigen leven, naar de weg die zij moet gaan en krijgt ondertussen goede indrukken van het leven in India, zowel op het platteland als in de stad.

Ik vond het een heel mooi verhaal. De gevoelens van alle personages zijn mooi uitgewerkt waardoor je je goed kan inleven. Je krijgt ook net voldoende gegevens over het leven in India om nieuwsgierig te worden en op het einde van het boek krijg je dan nog wat duiding.
Zeker een aanrader !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "'Ik wil later veel geld verdienen', zegt ze. 'Dan heb ik geen man nodig.'
'Dat zeg je maar omdat je die acteur niet kunt krijgen.'
'Zottin! Acteurs trouwen met actrices en dan gaat een van de twee vreemd en dan scheiden ze en vinden ze iemand anders en dan gaan ze weer vreemd... Maar daar hoef je geen acteur voor te zijn. Bijna alle mannen zijn zo.'"

Onder de Banyanboom is geen typisch Indisch verhaal over armoede en al die gebruikelijke onzin. Het vertelt over het opgroeiende meisje Shanti dat zich telkens moet aanpassen aan een nieuw leven. Als baby wordt ze afgestaan aan twee priesters, Umesh en Mandhar, maar die mogen haar maar houden tot haar tiende. De mensenliefde beslist uiteindelijk dat ze zelfs tot haar 16de mag blijven. Het is duidelijk dat Shanti geen gewoon "stammenkind" is. Ze wordt verliefd op Aravind, die ze maar niet vindt, en moet weer bij haar moeder en grootmoeder -die ze nooit heeft gekend- gaan wonen. Heeft Shanti de juiste keuzes gemaakt of had het anders moeten lopen?

Gerda van Erkel schreef een prachtig a-typisch verhaal over opgroeien in India. Het heeft mijn hele vooroordeel aan diggelen geslagen.  Zo mag ze er nog maken.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Orissa