Dagbehandeling

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Citaat: "Onderweg naar huis denkt ze aan de woorden Luc Graham: Nu ben je hier, maar je geest is voortdurend ergens anders. Je geest is volledig aan scherven. Erger dan een gebroken spiegel, onherstelbaar versnipperd."

Alice Dehaene is in behandeling bij psychiater Luc Graham. Ze weet dat er iets niet helemaal goed is in haar hoofd, maar wat? Graham moet haar helpen de verklaring te vinden voor haar periodes van geheugenverlies. Het is al eens voorgekomen dat ze zich kilometers van huis bevond en zich niets herinnerde van de reis. Maar de laatste tijd heeft ze het gevoel dat ze door Graham aan het lijntje wordt gehouden. Dan gaat er tijdens een experiment met foto's uit het verleden iets mis: Alice ontvlucht in blinde paniek de behandelkamer. Waarom heeft niemand haar verteld dat haar dood gewaande tweelingszus nog leeft?

Het duurde even voordat ik in het verhaal zat. In het begin is het een wirwar van personages en verhaallijnen, die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Het boek begint met de slachting in het Palestijns vluchtelingenkamp Shatila, waarvan reporter Claude Dehaene getuige was. Daarna maken we een sprong van 25 jaar, en maken we kennis met Alice, de dochter van Claude, die lijdt aan "zwarte gaten" in haar geheugen.
Daarnaast is er ook het verhaal van Julie, een maatschappelijk werkster, die aan het bushokje een naakte man vindt. Hij is zwaar catatonisch en reageert nergens op. Julie gaat op onderzoek uit. Wat hebben al die verhalen met elkaar te maken, en dat intrigeerde me wel. Naarmate het verhaal vorderde, vielen alle puzzelstukje op zijn plaats. Deze schrijver slaagt er steeds weer in, ons op het duistere pad te doen wagen, en ons te laten inleven in een personage met mentale stoornissen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sarah (40 boeken)

Dit is een verhaal dat heel goed in elkaar steekt. Waar het in het begin allemaal aparte personages lijken zonder echte connectie met de anderen, merk je na een tijd dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Stukje bij beetje komen wordt een hele familiegeschiedenis blootgelegd waar vele levens aan tenonder zijn gegaan. Zeer onverwacht einde!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: