Hou me vast

Gelezen door: Peter Geiregat (479 boeken)

Citaat: "Een dag als een luchtig praatprogramma, met een prettige homo als presentator. Zo'n dag wil ik."

In korte hoofdstukken worden we meegenomen in de wereld van enkele studenten (toneel, theater, regisseur) en professor Matussek. Het eerste kwart van het boek krijg ik niet de indruk dat ik aan een literaire ervaring begonnen was. Al te vaak werd in een verhaal een schets gemaakt over de band tussen studentenen en hun leerkracht(en). Matussek profileert zich als een tegendraadse professor. Idealen, toekomst, gevoelens: studenten zien het groots. Vooral Zelda worstelt na een stukgelopen relatie met een aantal levensvragen.
Tot nog toe niets nieuws onder de zon.

Het verhaal krijgt een tweede start als Matussek vertelt over een brief van zijn geliefde die na jaren nog altijd ongeopend in de kast ligt. De interesse van Zelda en haar vrienden wordt daardoor geprikkeld. Ze willen er achter komen wat er in die brief staat. Ze nodigen Matussek uit op een etentje en hij laat zich verleiden tot het vertellen van een stukje uit zijn levensverhaal. Zelda voelt dat er raakvlakken zijn met haar leven en zet haar queeste verder. Pas nu maakt het verhaal zich meester van mij.
Matussek vertelt over zijn vriendin Naomi en Taco, de hond. Over de onbedoelde zwangerschap, hoe Naomi besluit om een abortus uit te voeren, over de breuk tussen beiden, de zoektocht om Naomi terug te vinden, de ongeopende brief,...
Zelda ontfusselt de brief aan Matussek en de puzzel past in elkaar, althans voor haar. Matussek moet opnieuw een keuze maken...
In het laatste kwart van het boek heeft het studentikoze plaats gemaakt voor een overrompelende strijd van gevoelens. De uitkomst is onzeker, maar als lezer blijf ik niet onberoerd achter.
 

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Maastricht