De liefdesval

Gelezen door: Lin (45 boeken)

Citaat: "De dingen mooipraten - dat heb je destijds gedaan en dat doe je nu weer. Ja, ik heb de foto's nog. Maar ik bekijk ze en ze roepen bij mij geen goede herinneringen op. Er waren te veel leugens. "

Alle personages van de Duitse auteur Schlink worstelen met geheimen die ze met zich meedragen. Relaties tussen mensen (tussen geliefden, tussen ouders en kinderen) zijn zelden gelukkig en altijd complex. Dit is ook zo in de verhalenbundel De Liefdesval waar alle betrokkenen struikelen vanwege leugens in het verleden of niet gerealiseerde dromen. Die dromen nemen de plaats in van wat niet bereikt wordt in het werkelijke leven en ze maken de realiteit tot een onmogelijkheid. Communicatie is altijd problematisch.

Enkele verhalen in deze bundel zijn gesitueerd tegen de achtergrond van het uiterst complexe Duitse verleden. In alle verhalen staat de liefde, of de onmogelijkheid daartoe, centraal.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Marita Schaukens op 18 april 2012:
Mooie verhalenbundel, inderdaad. Schlink slaagt er telkens in de lezer een zeker mededogen te laten ervaren met de personages, die erg menselijk, twijfelend en verre van feilloos zijn. Schlink lezen is nadenken over je eigen dromen en verwachtingen in een relatie.