De tiende kamer

Gelezen door: Bart Verdeyen (592 boeken)

Citaat: "Hij bevond zich in de toegang tot de grot en kroop op handen en voeten verder tot hij besefte dat het gewelf groot genoeg was om rechtop te staan. Hij richtte de straal van zijn zaklamp naar voren en liet hem vervolgens van links naar rechts gaan.
Zijn knieën begonnen te knikken en hij verloor bijna zijn evenwicht.
Het bloed suisde in zijn oren.
Hij hoorde de sissende geluiden van een vleermuizenkolonie.
Toen hoorde hij zijn eigen overslaande stem raspend uitroepen: 'O, mijn god!'"

In de abdij van Ruac breekt brand uit in de bibliotheek. Bij het blussen ontdekt de brandweer een kostbaar boek dat in de muur verstopt was. Omdat het boek door het bluswater beschadigd is, roept de abt de hulp in van de historicus en restaurateur Hugo Pineau. Het boek blijkt een middeleeuws manuscript te zijn, waarin prachtige tekeningen van een beschilderde prehistorische grot te zien zijn. Hugo vraagt de hulp van zijn vriend en archeoloog Luc Simard en samen gaan ze op zoek naar de grot.
Na een tijdje zoeken, vinden ze deze grot. Ze ontdekken prachtige schilderingen die nog interessanter zijn dan die van Lascaux. Daarom wordt een team van experts samengesteld om alles wetenschappelijk te onderzoeken.
De eerste ontdekkingen zijn gewoonweg spectaculair te noemen! Maar dan gebeuren de eerste vreemde 'ongelukken'. Het team van Luc Simard wordt als het ware uitgeroeid. Het doet een beetje denken aan de onderzoekers van het graf van Toetanchamon. Bovendien blijkt er iets raars aan de hand met de plaatselijke bevolking, die de aanwezigheid van het onderzoeksteam maar matig kan appreciëren! Ze dragen een geheim  met zich mee dat ze absoluut geheim willen houden.

Zeer spannende en goed geschreven thriller, waarin de auteur een aantal historische tijdvakken zoals de prehistorie, de middeleeuwen, de eerste en de tweede wereldoorlog ,... op een prachtige wijze met elkaar verbindt. Een absolute aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: