Boek der zielen

Gelezen door: Bart Verdeyen (592 boeken)

Citaat: "Op een dag werd Octavus bevangen door dierlijke lust en overweldigde hij een novice. Het arme kind droeg zijn zaad en baarde zijn kind. Het was een jongen met hetzelfde vreemde uiterlijk als zijn vader. De jongen werd Primus genoemd en net als Octavus had hij groene ogen en rood haar, en hij sprak niet. Na verloop van tijd bleek hij dezelfde gave als zijn vader te hebben en in plaats van één schreven er nu twee zij aan zij de namen van de levenden en de doden."

Op het eiland Wight in Groot-Brittannië bevindt zich het klooster van Vectis waar vanaf de 8ste eeuw een aantal monniken aan een mysterieus project werken. Van iedere persoon op aarde wordt de geboortedatum en de sterfdatum voorspeld. Maar deze voorspellingen stoppen op datum van 9 februari 2027. Wat er dan met de wereld gaat gebeuren, is een groot raadsel. Volgens sommige bronnen zal dit de allerlaatste dag zijn.
De Amerikanen hebben de bibliotheek van Vectis verborgen ergens in Nevada onder codenaam Area 51. Maar uit deze bibliotheek is sinds eeuwen één exemplaar verdwenen. Het betreft boek 1527 dat in handen is van een oude aristocraat die er de waarde niet van inziet. Wanneer hij het boek aanbiedt op een veiling, gaan de poppen aan het dansen. Er zijn een aantal instanties zeer geïnteresseerd in het boek.
Een van deze personen is Henry Spence, die via de boeken weet dat hij stervende is. Hij vraagt voormalig FBI-agent Will Piper om het boek in handen te krijgen. Maar ook Area 51 wil dit boek in handen hebben en Will waagt zijn leven om in zijn missie te slagen.
Zeer vlotte en onderhoudende actiethriller met veel aandacht voor de periode van de 16de eeuw, waar zowel Shakespeare, Nostradamus als Calvijn hun opwachting maken. Er wordt dikwijls verwezen naar Boek der doden, waardoor je beter eerst dat boek leest alvorens aan Boek der zielen te beginnen!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: