Kloostermoord

Gelezen door: Bart Verdeyen (623 boeken)

Citaat: "Wat daarna gebeurde is zo in mijn geheugen gegrift dat ik het met trillende hand opschrijf. Hij gaf me een harde duw tegen mijn borst. Ik viel op mijn rug met zo'n klap dat de lucht uit mijn longen werd geperst. Een ogenblik dacht ik dat hij gek was geworden en me wilde vermoorden. Ik keek op en zag hem staan met een verwilderde blik in zijn ogen. Toen verscheen er iets anders dat suizend omlaagkwam, een groot stenen beeld dat tegen de grond sloeg waar ik even eerder had gestaan; het wierp Gabriel ter aarde. Ik hoor nog de dreun waarmee het beeld op de stenen vloer viel en het gruwelijke verbrijzelen van Gabriels botten."

In 1537 wordt heel Europa verdeeld door godsdiensttwisten. In Engeland wordt het katholieke christendom bedreigd door de aanhangers van het anglicanisme. Alle sporen die verwijzen naar de katholieken moeten verdwijnen, zoals heiligenbeelden, relikwie├źn,... Koning Hendrik VIII laat deze taak over aan Thomas Cromwell die er een levenstaak van heeft gemaakt om de katholieke kerk in Engeland uit te roeien. Hij gebruikt alle mogelijke middelen om zijn doel te bereiken, zoals het in opspraak brengen van de koningin die daarna ter dood gebracht werd!
Wanneer de koninklijke gezant van Cromwell in het klooster van Scarnsea op een gruwelijke manier wordt omgebracht, stuurt hij een nieuwe gezant: Matthew Shardlake. Hij moet de moord onderzoeken. Zijn opdracht wordt er door de extreem koude winter er niet gemakkelijker op. Zijn misvormde rug maakt van hem een opvallende verschijning. Bovendien is hij een buitenstaander die niet welkom is in het klooster.
C.J. Samsom laat de lezer uitgebreid kennismaken met de belangrijkste bewoners van het klooster. Op een gegeven ogenblik komen ze allemaal als verdachte over. En dan beginnen er nieuwe moorden in het klooster en worden er oude moorden ontdekt. Een spannende roman die de duistere periode van de godsdienstoorlogen in Engeland prachtig beschrijft!

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Wendy Benoy op 26 augustus 2012:
Zeer leuk boek om te lezen !!
Wendy Benoy op 26 augustus 2012:
Zeer leuk boek om te lezen !!