Kloostermoord

Gelezen door: Claude Bonvin (746 boeken)

In de winter van 1537 worden de briljante advocaat en zijn klerk Mark op weg gestuurd naar een klooster om er een moord te gaan oplossen. De advocaat Matthew Shardlake, een aanhanger van Henry VIII en een voorstander Anglicaanse kerk, krijgt het best wel moeilijk om de moord op te lossen in een klooster dat nog trouw blijft aan de Paus. Hoewel zij het anders beweren.

Een goed geschreven thriller die geen moment verveelt.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: sirog (320 boeken)

In de barre winter van 1537 is Engeland verdeeld: de aanhangers van Henry VIII, die de Anglicaanse Kerk heeft ingesteld, staan tegenover de katholieken die trouw blijven aan de paus. In naam van de koning bindt Cromwell, de meedogenloze architect van de reformatie, de strijd aan met het oude geloof. Wanneer een van zijn gezanten in het klooster van Scarnsea om het leven wordt gebracht, wordt briljant advocaat Matthew Shardlake op pad gestuurd om de moord te onderzoeken. Shardlake en zijn jonge klerk Mark ontdekken al snel dat de moord niet op zichzelf staat en dat geen enkel middel wordt geschuwd om de misdaden binnen de kloostermuren te houden.

In 2007 verscheen Winter in Madrid, een spionageroman die de Spaanse burgeroorlog als achtergrond heeft. Hoewel dit boek totaal anders is, kon het me wel bekoren. Het is verfrissend om kennis te maken met Matthew Shardlake en teruggaan in de tijd om met beperkte middelen toch een moordenaar te vatten. Er zitten nog wat haken en ogen aan het verhaal, maar een personage moet nog kunnen groeien. Dus kijk ik alvast uit naar zijn volgend boek.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: