Schijndood

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Dit is de laatste thriller van deze schrijfster in een reeks van 5, die ze hiermee op magistrale wijze afsluit. Jammer aan de ene kant, maar aan de andere kant, einidgen in schoonheid is een kunst... Ook hier is het begijnhof van Lier weer onderdeel van het verhaal, al is het minder prominent aanwezig dan in de andere verhalen.
Het is 1612, maar de gebeurtenissen van 1603 lijken nu pas hun volledige uitwerking te krijgen. Schout Lesage krijgt het zwaar te verduren, zijn 12-jarige zoon Simon is het slachtoffer van de wreker. Loopt het goed af? Voor sommigen, voor anderen niet. Mooi evenwicht in het verhaal. Je leert ook veel over middeleeuwse gewoonten, zoals het feit dat mes en vork, bestek zeg maar, voor de  hogere klasse was, dat andere mensen gewoon hun mes meenamen als ze ergens gingen eten en voor de rest hun handen gebruikten. Ook het wetenschappelijke experiment waar het in dit boek om draait wordt handig in het verhaal verweven en laat zien dat er helaas niets nieuws onder de zon is, dat the 'mad scientist' geen utivinding van onze tijden is. Verder krijg je ook nog informatie over paters silvestrijnen, die een blauwe pij droegen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ze blijken wel degelijk te hebben bestaan.
Ik hoop dat schrijfster nog andere historische thrillers gaat schrijven...
Dit boek was best spannend en aangenaam om lezen, enkele ergerlijke taalfouten bedekken we met de mantel der liefde, die haalt de uitgeverij er hopelijk uit voor de volgende druk.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: