Krater

Gelezen door: Bart Verdeyen (582 boeken)

Citaat: "Abbey trok haar handschoen uit en stak haar hand in het gat om zo diep als ze kon rond te tasten. De wanden van de put waren glad als glas, een cilindrisch gat, volmaakt rond als een boorgat.
Ze pakte een kiezelsteen en liet die midden in het gat vallen. Een hele tijd later hoorde ze in de diepte een vage plons.
Abbey keek op naar Jackie. 'Hij is er niet. De meteoriet is niet hier.'
'Waar is hij dan?'
'Hij is gewoon steeds dieper gevallen.' En ondanks haar pogingen om zich te vermannen, barstte ze in tranen uit."

Op een eilandje voor de kust van Maine ontdekken Abbey Straw en haar vriendin Jackie na lang zoeken het gat van een inslag. Ze zijn op zoek naar de bijhorende meteoriet in de hoop er een flinke stuiver aan te verdienen. Groot is hun verbazing en teleurstelling wanneer blijkt dat ze enkel de inslag gevonden hebben zonder een spoor van de lucratieve meteroriet.
Ondertussen is Wyman Ford op zoek naar een inslagkrater van een meteoriet in de Thais-Cambodjaanse grens, midden in zeer gevaarlijk en vijandig Rode Khmer-gebied. Na een hachelijke onderneming ontdekt Wyman Ford dat er geen sprake is van een inslagkrater. De krater is gevormd door iets dat met een enorme kracht naar buiten is geschoten, met andere woorden: dwars door de aarde heen!
Het onderzoek leidt naar sporen op de planeet Mars. Maar de onderzoekers die te kort bij de waarheid komen, worden uit de weg geruimd.

Een zeer spannend en vlot geschreven thriller. Je vraagt je voortdurend af hoe Douglas Preston zich hieruit gaat schrijven, want het verhaal wordt steeds spectaculairder. En daarom valt de ontknoping (een beetje) tegen! Maar buiten deze kritische opmerking is dit boek uitermate de moeite van het lezen waard!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: