Insjallah, mevrouw

Gelezen door: Marie-Jeanne Jansen (1 boeken)

Dit een zeer aangrijpend en mooi beschreven beeld van de werkelijkheid van een wereld die wij niet kennen. Daarom uitermate boeiend.

 | Reacties (6)Delen |
6 reacties:
caroline Van Laere op 11 mei 2009:
inderdaad vlot leesbaar en prachtige foto's maar ik mis toch ook de diepgang van het verhaal. Lieve en Annemie zijn zeker te bewonderen voor hun inzet, om hun veilige wereld hier achter te laten en een portret van de mensen te maken.
Eva op 6 maart 2007:
Mooie foto's en heel interessant boek. Soms spijtig dat niet meer het "verhaal" van de personen verteld wordt. Maar zeker een aanrader!
Lydia Van Mello op 19 september 2006:
Ik ben naar een spreekbeurt geweest van Annemie over haar verhalen van Afrika en zo heb ik vol respect en bewondering haar boek gekocht ook als steun.
Ik was wel erg onder de indruk. Wat erg voor die vrouwen in Afghanistan. Nu besef ik hoe goed we het hier hebben. Ook de foto's zijn prachtige kunstwerken.

Proficiat voor die twee vrouwen die hun leven op het spel hebben gezet voor deze grote avonturen. Door hun boeken laten ze je voelen hoe de vrouwen ginder onder druk worden gezet en gewoon NIETS waard zijn!
Lydia Van Mello op 18 september 2006:
Ik ben naar een spreekbeurt geweest van Annemie over haar verhalen van Afrika en zo heb ik vol respect en bewondering haar boek gekocht ook als steun. Ik was wel erg onder de indruk toen ik hem heb gelezen. Wat erg voor die vrouwen in Afganistan, nu besef ik hoe goed we het hier hebben en zoveel vrijheid en vrije meningsuiting. Ook de foto's zijn prachtige kunstwerken, ze zijn van Lieve Blancquaert.

Ik heb ook Mijn status is positief doorgenomen. Proficiat voor die twee vrouwen die hun leven op het spel hebben gezet voor deze grote avonturen en zo door hun boeken ons ook laten voelen hoe de vrouwen ginder onder druk worden gezet en niets voorstellen.
Wauters Lieve op 19 juni 2006:
Kippenvel !
marleen De Leeuw op 24 maart 2006:
Ik vind het een keigoed boek, het leest heel vlot en de foto's zijn ook prachtig.
De inhoud is natuurlijk wel shockerend en stemt tot nadenken. De beide vrouwen zijn moedige mensen!

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Dit boek is weer een pareltje van beide dames, Annemie en Lieve. Dat zij vriendinnen zijn, voél je doorheen het boek.
De verhalen uit Afghanistan vond ik echt hartverscheurend, misschien omdat ik er geweest ben en gezien heb hoé het leven van de gewone mensen er kapot gemaakt wordt door niet alleen de Taliban, maar ook door soldaten van landen die het misschien wel goed bedoelen, maar zo vaak meer kapot maken dan weer opbouwen. En daarvoor wordt aan béide kanten een onaanvaardbaar hoge prijs betaald.
Wanneer houdt die waanzin op?

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: